MEDICENTER S.A.
Προφίλ Εταιρίας
Συμβεβλημένα Ταμεία
Επιστημονικές Δημοσιεύσεις
Συνεργασίες
Δελτία Τύπου
Πολιτική
Επικοινωνία - Χάρτης
Επικοινωνία - Χάρτης
Υπηρεσίες
Διαπιστευμένο Εργαστήριο Αναλύσεων
Τμήμα Κατ' Οίκον Διαγνωστικών Εξετάσεων
Ασθενοφόρα
Προσδιορισμός Φύλου Εμβρύου
Τμήματα
Ακτινολογίας
Μαστογραφίας
Βιοπαθολογίας
Κυτταρολογίας
Οστικής πυκνότητας
Υπερήχων - Triplex
Καρδιολογίας
Ιατρικής εμβρύου
Έρευνας & αντιμετώπισης του ιού των θηλωμάτων
Πυρηνικής Ιατρικής
Οδοντιατρικής απεικόνισης
Ιατρεία
Καρδιολογικό
Αγγειοχειρουργικό
Νεφρολογικό
Εμβρυομητρικής Ιατρικής
Χειρουργικό
Παθολοανατομικό
Παθολογίας Τραχήλου Μήτρας (Κολποσκοπήσεων Laser)
Αλλεργιολογίκο
Χρήστης:
Κωδικός:

 

 Μαγνητική Τομογραφία

Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας

Οι ιατρικές απεικονίσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύγχρονου διαγνωστικού κέντρου/κλινικής στη διάγνωση και θεραπεία.

Με τη μέθοδο της Μαγνητικής Τομογραφίας επιτυγχάνεται η αναπαράσταση και μελέτη της ανατομίας και λειτουργίας των διαφόρων οργάνων και των συστημάτων του σώματος, χωρίς ο ασθενής  να λαμβάνει ακτινοβολία (ακτίνες Χ).

Επιπλέον, οι διάφορες ειδικές τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί σε 06.jpg  συνδυασμό με τη δυνατότητα των μαγνητικών πεδίων να απεικονίζουν το ανθρώπινο σώμα σε οποιοδήποτε άξονα, έχουν επιφέρει ιλιγγιώδη ποιοτικά αποτελέσματα σε εξετάσεις εγκεφάλου, ορθοπεδικών περιστατικών, αγγειογραφίας, χολοαγγειογραφίας, μυελογραφίας κ.λ.π.

Τέλος, με τα νέα συμπτώματα Μαγνητικής Τομογραφίας "ανοικτού τύπου", εξασφαλίζεται η φιλικότητα και άνεση του ασθενή, ενώ ο χρόνος της κλινικής εξέτασης ελαχιστοποιείται.

Με τη Μαγνητική Τομογραφία καλύπτουμε ένα ευρύτατο φάσμα κλινικών εφαρμογών σε όλες τις εξεταζόμενες ανατομίες, προσφέροντας υψηλής ποιότητας απεικόνιση σε λογικούς χρόνους εξέτασης. Συνοπτικά και επιγραμματικά παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών, κατ΄ είδος εξέτασης, αναφέρονται παρακάτω:

1. Εξετάσεις Εγκεφάλου     
 -Δυνατότητα κάλυψης ολόκληρου του εγκεφάλου με τομές σε οποιοδήποτε επίπεδο, μέσω απλής και γρήγορης σχεδίασης της σάρωσης σε εντοπιστικές εικόνες (planscan images).  
 -Υψηλής ποιότητας απεικόνιση του εγκεφάλου με τομές πάχους έως 0.6 mm στις τρισδιάστατες σαρώσεις και έως 1,5 mm στις δισδιάστατες για σαφή και λεπτομερή εικόνα της παθολογίας.>  
 -Επίτευξη υψηλής αντίθεσης στις εικόνες (με προσανατολισμό PD,T1 και Τ2) σε κλασικές τεχνικές Spin Echo (SE) και Fast Field Echo (FFE) για το σαφή χαρακτηρισμό παθολογιών, όπως υπαραχνοειδών αιμορραγιών, νεοπλασιών και οιδημάτων, βλαβών σκλήρυνσης κατά πλάκας κ.λ.π.  
 -Δυνατότητα χρήσης ακολουθιών Inversion Recovery (IR) για σαφή διαχωρισμό μεταξύ λευκής και φαιάς ουσίας.  
 -Χρήση ακολουθιών Turbo Spin Echo (TSE) για υψηλής αντίθεσης απεικόνιση με προσανατολισμό Τ1 και Τ2 και ανάδειξη παθολογιών σε ιδιαίτερα χαμηλούς χρόνους εξέτασης (π.χ. 4:00 min. για κάλυψη ολόκληρου του εγκεφάλου με εγκάρσιες τομές πάχους 6 mm).   
 -Υπερταχείες ακολουθίες FLAIR για ανάδειξη βλαβών σε εξετάσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας.  
 -Εξειδικευμένες ακολουθίες με αντίθεση προσανατολισμού Τ1 για τη μελέτη πρόσληψης κατάλληλου σκιαγραφικού από παθολογίες. 

2. Εξετάσεις Σποδυλίκης Στήλης     
 -Χρήση των εξειδικευμένων πηνίων C1 και R1 για την απεικόνιση ολόκληρης της αυχενικής ή θωρακικής ή οσφυικής μοίρας.        
 -Αντίθεση προσανατολισμού PD, Τ1 και Τ2 (τεχνικές Spin Echo και Turbo Spin Echo) με λεπτές τομές 4mm στην οβελιαία απεικόνιση των μεσοσπονδύλιων διαστημάτων και των σπονδυλικών σωμάτων και την ανάδειξη των σχετιζόμενων παθήσεων.   
 -Αντίστοιχη απεικόνιση σε εγκάρσιο επίπεδο με πολύ λεπτές τομές (3mm) για υψηλή αντίθεση μεταξύ νωτιαίου μυελού-εγκεφαλονωτιαίου υγρού-ινιακών τριμάτων-σπονδυλικών σωμάτων/μεσοσπονδύλιων δίσκων. Δυνατότητα στροφής των τομών κατά οποιαδήποτε γωνία στο χώρο, ώστε να είναι παράλληλες προς τα μεσοσπονδύλια διαστήματα.  
 -Εξειδικευμένα πρωτόκολλα με χρήση καρδιακού σκανδαλισμού (ΕCG triggering) για την καταστολή ψευδεικόνων παλμικής ροής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.  
 -Χαμηλοί χρόνοι εξέτασης (4:10 min. περίπου για την οβελιαία απεικόνιση ολόκληρης της μοίρας ενδιαφέροντος).

3. Eξετάσεις Άνω / Κάτω Κοιλίας
 -Δυνατότητα κάλυψης μεγάλου εξεταστικού πεδίου για κάλυψη της άνω κοιλίας, εως το ύψος των νεφρών, σε μία σάρωση.
 -Επίτευξη αντίθεσης PD,Ti καιi T2 με τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα κοιλίας, για εφαρμογές στη μελέτη του ήπατος, του σπληνός και του παγκρέατος και τη σαφή ανάδειξη πρωτογενών νεοπλασιών, κύστεων κ.λ.π.  
 -Αποτελεσματικές τεχνικές καταστολής των ψευδεικόνων αναπνοής για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας απεικόνισης στην άνω κοιλία χωρίς κόστος στο χρόνο εξέτασης.   
 -Απεικόνιση με καταστολή λίπους STIR, SPIR για ανάδειξη των βλαβών.  
 -Απεικόνιση σε εξετάσεις μήτρας/ωοθηκών και εξετάσεις προστάτη σε υψηλή ανάλυση και λεπτές τομές (5mm) για τη μελέτη των σχετικών παθήσεων.

4. Εξετάσεις Άκρων      
 -Υψηλής ευκρίνειας εξετάσεις γόνατος σε οβελιαίο, εγκάρσιο και στεφανιαίο επίπεδο με τα εξειδικευμένα πηνία C1 και C3
 -Δυνατότητα σαφούς χαρακτηρισμού κακώσεων των συνδέσμων, των μηνίσκων και του χόνδρου με τεχνικές SE, TSE, και FFE, βελτιστοποιημένων για την απεικόνιση αρθρώσεων. Εφαρμογές των παραπάνω σε όλες τις αρθρώσεις (γόνατο, ώμος, αγκώνας κ.λ.π.) σε χρόνους 4-6 min ανά σάρωση.   
 -Εξετάσεις υψηλής ανάλυσης της ποδοκνημικής άρθρωσης.   
 -Υπερταχείες σαρώσεις με καταστολή λίπους STIR, SPIR και ανάδειξη των οστικών αλλοιώσεων.   
 -Απεικόνιση διαφορετικών προσανατολισμών αντίθεσης στην ταυτόχρονη μελέτη και των δύο ισχίων με χρήση του ενσωματωμένου πηνίου σώματος.   
 -Εξετάσεις πηχεοκαρπικής άρθρωσης με μήτρα υψηλής ανάλυσης (5122) χρησιμοποιώντας το πηνίου C3.

5. Αγγειογραφικές Εφαρμογές
 -Αγγειογραφικές τεχνικές εισροής (inflow or Time of Flight) για την ακριβή και μη επεμβατική απεικόνιση του κύκλου του Willis, των καρωτίδων, του αορτικού τόξου και άλλων αγγείων.
 -Δυνατότητα ανασύνθεσης των αγγειογραφικών δεδομένων μέσω Προβολών Μέγιστης Έντασης (MIPs), για τη δημιουργία τρισδιάστατων αγγειογραμμάτων με πλήρη καταστολή των γύρω ιστών, σε διαφορετικά επίπεδα επιλογής του χρήστη. Έτσι γίνεται δυνατή η θέαση των αγγείων ενδιαφέροντος υπό οποιαδήποτε γωνία, δίνοντας υψηλής ποιότητας διαγνωστική πληροφορία για τον εντοπισμό ανευρυσμάτων, στενώσεων και άλλων αγγειακών παθήσεων.