MEDICENTER S.A.
Προφίλ Εταιρίας
Συμβεβλημένα Ταμεία
Επιστημονικές Δημοσιεύσεις
Συνεργασίες
Δελτία Τύπου
Πολιτική
Επικοινωνία - Χάρτης
Επικοινωνία - Χάρτης
Υπηρεσίες
Διαπιστευμένο Εργαστήριο Αναλύσεων
Τμήμα Κατ' Οίκον Διαγνωστικών Εξετάσεων
Ασθενοφόρα
Προσδιορισμός Φύλου Εμβρύου
Τμήματα
Ακτινολογίας
Μαστογραφίας
Βιοπαθολογίας
Κυτταρολογίας
Οστικής πυκνότητας
Υπερήχων - Triplex
Καρδιολογίας
Ιατρικής εμβρύου
Έρευνας & αντιμετώπισης του ιού των θηλωμάτων
Πυρηνικής Ιατρικής
Οδοντιατρικής απεικόνισης
Ιατρεία
Καρδιολογικό
Αγγειοχειρουργικό
Νεφρολογικό
Εμβρυομητρικής Ιατρικής
Χειρουργικό
Παθολοανατομικό
Παθολογίας Τραχήλου Μήτρας (Κολποσκοπήσεων Laser)
Αλλεργιολογίκο
Χρήστης:
Κωδικός:

 

 Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου

Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου

Η χρήση υπερηχογράφων υψηλής τεχνολογίας στην Εμβρυομητρική Ιατρική συντελεί στην πληρέστερη αποτύπωση της εμβρυϊκής ανατομίας ως και την καλύτερη κατανόηση της βιοφυσικής συμπεριφοράς των εμβρύων. Στο νέο ειδικό τμήμα του ΜEDI CENTER χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη διαγνωστική μέθοδο. Ο βασικός εξοπλισμός αποτελείται από μια νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα Υπερηχοτομογραφίας κατάλληλη για την επεξεργασία και απεικόνιση μέσω της αποκλειστικής τεχνικής Real time 4D.

Με τον νέο ψηφιακό έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, σύγχρονης τεχνολογίας VOLUSON 730 PRO V του οίκου GE Medical Systems, έχουμε δυνατότητα της τετραδιάστατης (4D) ή ζωντανής τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και επιτυγχάνουμε την αποτύπωση όλων των λεπτομερών εξωτερικών χαρακτηριστικών του εμβρύου.

1. Εβδομάδες 11-14   
Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας και Ρινικού Οστού, ΡΑΡΡ-Α
Πραγματοποιείται μεταξύ 11ης - 14ης εβδομάδας. Ελέγχονται ο αυχένας και το ρινικό οστό του εμβρύου, οι οποίοι είναι οι δύο πλέον σημαντικοί υπερηχογραφικοί δείκτες πρόβλεψης χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο πρώτο τρίμηνο της κύησης.
Σε συνδυασμό με τις εξετάσεις ΡΑΡΡ-Α και Free BHCG που γίνονται ταυτόχρονα το ποσοστό πρόβλεψης για το Σύνδρομο Down υπερβαίνει το 90%. Για να επιτευχθεί όμως αυτό το υψηλό ποσοστό χρειάζεται εξειδίκευση και ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός. Το MEDI CENTER γι΄ αυτό το σκοπό διαθέτει το ειδικό γενετικό πρόγραμμα ανάλυσης του Καθηγητή Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Κύπρου Νικολαϊδη, ο οποίος είναι ο επιστήμονας που ανακάλυψε τη συγκεκριμένη εξέταση. Όσον αφορά την ανάλυση των ορμονικών δεικτών χρησιμοποιείται ο ειδικός αναλυτής KRYPTOR, η μεθοδολογία του οποίου είναι η μόνη αναγνωρισμένη για τη συγκεκριμένη εξέταση.

2. Εβδομάδες 16-20
Α-Test
Πρόκειται για συνδυασμό υπερηχογραφικής εξέτασης της βιομετρίας του εμβρύου και ορμονικών αιματολογικών εξετάσεων. Προσδιορίζει την πιθανότητα να πάσχει το έμβρυο από σύνδρομο Down ή άλλες χρωμοσωμικές τρισωμίες όπως και βλάβες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Προσδιορίζεται υπερηχογραφικά η ακριβής ηλικία του εμβρύου και μετρώνται στο αίμα της μητέρας συγκεκριμένοι ορμονικοί παράγοντες.
Το MEDI CENTER διαθέτει το γνήσιο ηλεκτρονικό πρόγραμμα της LMS, η οποία είναι η επιστημονική εταιρεία που ανακάλυψε την συγκεκριμένη προγενετική εξέταση. Η ανάλυση των ορμονών γίνεται με τον αναλυτή CRYPTOR που έχει τη μέγιστη ευαισθησία για την συγκεκριμένη εξέταση.Μαζί με το υπερηχογράφημα Β΄ Επιπέδου τα ποσοστά πρόβλεψης των χρωμοσωμικών ανωμαλιών υπερβαίνουν το 80%.

3. Εβδομάδες 20-24
Τετραδιάστατο (4D) ή ζωντανό τρισδιάστατο (3D) Γενετικό Υπερηχογράφημα (Β' επιπέδου)

Εξετάζεται με κάθε λεπτομέρεια η πλήρης ανατομία του εμβρύου: ο εγκέφαλος, το πρόσωπο, ο θώρακας , η καρδιά, το στομάχι, οι νεφροί, η ουροδόχος κύστη, το έντερο, η σπονδυλική στήλη και τα άκρα. Η αξιοπιστία της συγκεκριμένης εξέτασης φτάνει στο επίπεδο του 80%. Αποτελεί σήμερα τον πλέον σύγχρονο εξειδικευμένο έλεγχο για ανίχνευση των συγγενών εμβρυϊκών ανωμαλιών. Για την επιτυχία της εξέτασης απαιτείται μεγάλη εξειδίκευση στην Ιατρική Εμβρύου, όπως επίσης και σύγχρονο υπερηχογραφικό μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας.
Το MEDI CENTER εξασφάλισε την συνεργασία του Ειδικού Προγενετιστή καθ. Πέτρου Νικολαϊδη, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την δημιουργία της Ιατρικής Εμβρύου στην Ελλάδα. Ο έλεγχος γίνεται μέσω του καινούργιου υπερηχογραφικού συστήματος Voluson-Pro, το οποίο διαθέτει την μοναδική ικανότητα τετραδιάστατης ή ζωντανής 3D υπερηχογραφίας.

4. Εβδομάδες 28-40
Βιοφυσικό και αιμοδυναμικό προφίλ του εμβρύου - DOPPLER
Υπερηχογραφικός έλεγχος για την εκτίμηση της φυσιολογικής εξέλιξης και ανάπτυξης του εμβρύου. Αναλύονται οι βασικές βιοφυσικές παράμετροι, όπως στοιχεία της καρδιακής λειτουργίας, κινήσεις και αναπνοές του εμβρύου, καθώς και ο μυϊκός του τόνος. Κατά την διάρκεια του ελέγχου αυτού εκτιμάται η βιομετρική εξέλιξη του εμβρύου, η μορφολογία του πλακούντα και αξιολογείται η ποσότητα του αμνιακού υγρού. Τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις Doppler για τη ροή αίματος στις μητριαίες αρτηρίες και στα αγγεία του ομφάλιου λώρου, όπως και στις εγκεφαλικές αρτηρίες του εμβρύου.
Η έρευνα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική σε κυήσεις υψηλού κινδύνου, σε σακχαρώδη διαβήτη και υπέρταση, όπως και σε κάθε περίπτωση που μπορεί να εμφανιστεί πλακουντιακή ανεπάρκεια και υπολοιπόμενη ανάπτυξη εμβρύου.

5. Επεμβατικές Διαγνωστικές Μέθοδοι
Με τη βοήθεια των υπερήχων πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές επεμβατικές διαγνωστικές και θεραπευτικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι μέθοδοι αυτές έχουν στόχο τη διάγνωση τυχόν χρωμοσωμιακών ανωμαλιών του εμβρύου (όπως το σύνδρομο Down), αιμοσφαιρινοπαθειών (όπως η Μεσογειακή αναιμία), και νοσημάτων του μεταβολισμού (όπως η ινοκυστική νόσος 
Οι συνηθέστερες επεμβάσεις είναι:
H λήψη τροφοβλαστικού (πλακουντικού) ιστού (εβδομάδες 11-14). Λαμβάνεται μικρό δείγμα τροφοβλαστικού ιστού για χρωμοσωμιακό έλεγχο και έλεγχο του εμβρυϊκού DNA.
Η αμνιοπαρακέντηση (μετά τη 15η εβδομάδα). Λαμβάνεται ποσότητα αμνιακού υγρού για χρωμοσωμιακό έλεγχο του εμβρύου, μέτρηση διαφόρων βιοχημικών δεικτών, καθώς και του εμβρυϊκού DNA.