Σχετικά με τη διερεύνηση γονιμότητας στο ιατρικό κέντρο Medicenter Κορίνθου

Στο Ιατρικό Κέντρο Medicenter Κορίνθου, το τμήμα διερεύνησης γονιμότητας παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προκλήσεις υπογονιμότητας. Στόχος μας είναι η εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης, με βάση τις πιο σύγχρονες επιστημονικές και ιατρικές πρακτικές. Η υπογονιμότητα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, και είναι σημαντικό να διερευνηθεί με ακρίβεια η αιτία, ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία.

Τι είναι η υπογονιμότητα;

Η υπογονιμότητα αναφέρεται στην αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει εγκυμοσύνη μετά από ένα χρόνο τακτικών και απροστάτευτων σεξουαλικών επαφών. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 15% των ζευγαριών παγκοσμίως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σύλληψη. Στην Κόρινθο, στο Medicenter, εξειδικευμένοι γυναικολόγοι προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διάγνωση και θεραπεία της υπογονιμότητας.

Διαγνωστικές μέθοδοι στο Medicenter Κορίνθου

Η διερεύνηση της υπογονιμότητας περιλαμβάνει πολλαπλές διαγνωστικές εξετάσεις και διαδικασίες:

1. Ιατρικό ιστορικό και κλινική εξέταση

Η πρώτη φάση αφορά τη συλλογή ενός λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού και την κλινική εξέταση του ζευγαριού. Οι παράγοντες που εξετάζονται περιλαμβάνουν προηγούμενες ασθένειες, χειρουργικές επεμβάσεις, φαρμακευτική αγωγή και το οικογενειακό ιστορικό γονιμότητας.

2. Ορμονικές εξετάσεις

Οι ορμονικές εξετάσεις είναι ζωτικής σημασίας για την αξιολόγηση της ωοθηκικής λειτουργίας της γυναίκας και της σπερματογένεσης του άνδρα. Εξετάζονται τα επίπεδα ορμονών όπως η FSH, LH, προλακτίνη, οιστραδιόλη και τεστοστερόνη.

3. Γυναικολογικό και ανδρικό υπερηχογράφημα 

Το υπερηχογράφημα των γεννητικών οργάνων βοηθά στον έλεγχο της ανατομίας των όρχεων, της μήτρας και των ωοθηκών, του ενδομητρίου, και της παρουσίας κύστεων των ωοθυλακίων με άντρο το οποίο γίνεται την 3η ημέρα του κύκλου.

4. Σπερμοδιάγραμμα

Το σπερμοδιάγραμμα αποτελεί κεντρικό στοιχείο στη διερεύνηση της ανδρικής γονιμότητας. Ελέγχει την ποιότητα, την ποσότητα, και την κινητικότητα του σπέρματος.

5. Υστεροσαλπιγγογραφία

Η υστεροσαλπιγγογραφία χρησιμοποιείται για να εκτιμηθεί η διαβατότητα των σαλπίγγων και η δομή της μήτρας, εντοπίζοντας πιθανές αποφράξεις ή ανατομικές ανωμαλίες.

Θεραπείες για την υπογονιμότητα στο Medicenter Κορίνθου

1. Φαρμακευτική Αγωγή

Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να περιλαμβάνει ορμονικές θεραπείες για τη διέγερση της ωορρηξίας ή τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.

2. Χειρουργική Παρέμβαση

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε πολύποδες, ινομυώματα ή απόφραξη των σαλπίγγων, μπορεί να απαιτείται χειρουργική παρέμβαση. Οι επεμβατικές πράξεις γίνονται σε συνεργασία με την κλινική Ήρα Κορίνθου.

Γυναικολόγοι στην Κόρινθο

Οι εξειδικευμένοι γυναικολόγοι στην Κόρινθο του Medicenter παρέχουν κατευθυνόμενη και εξατομικευμένη φροντίδα, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την τεχνολογία αιχμής. Η ομάδα μας δεσμεύεται να υποστηρίξει το ζευγάρι σε κάθε βήμα, από τη διάγνωση μέχρι την τελική θεραπεία.

Γιατί να επιλέξετε το Medicenter Κορίνθου;

  • Εξειδίκευση και εμπειρία: Η ομάδα μας αποτελείται από γυναικολόγους με μακρά εμπειρία και εκπαίδευση στη διερεύνηση της υπογονιμότητας.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις: Διαθέτουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους.
  • Εξατομικευμένη προσέγγιση: Κάθε ζευγάρι λαμβάνει μια προσαρμοσμένη προσέγγιση, που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του.

Οι Δέκα πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για τη διερεύνηση γονιμότητας ζευγαριών στο Medicenter Κορίνθου

1. Τι περιλαμβάνει η διερεύνηση γονιμότητας;

Η διερεύνηση γονιμότητας αφορά την αξιολόγηση της αναπαραγωγικής υγείας τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας. Περιλαμβάνει κλινική εξέταση, υπερηχογράφημα πυέλου, έλεγχο ορμονών, σπερμοδιάγραμμα, και πιθανές ειδικές εξετάσεις όπως υστεροσαλπιγγογραφία ή λαπαροσκόπηση.

2. Πότε πρέπει ένα ζευγάρι να ξεκινήσει τη διερεύνηση γονιμότητας;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), ζευγάρια κάτω των 35 ετών που προσπαθούν χωρίς επιτυχία για έναν χρόνο να συλλάβουν, και ζευγάρια άνω των 35 ετών που προσπαθούν για έξι μήνες, πρέπει να εξεταστούν για προβλήματα γονιμότητας.

3. Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες υπογονιμότητας στους άνδρες;

Οι πιο συχνές αιτίες υπογονιμότητας στους άνδρες περιλαμβάνουν την χαμηλή ποιότητα ή ποσότητα σπέρματος, τις ορμονικές διαταραχές, τις ανατομικές ανωμαλίες, και τις λοιμώξεις ή τις βλάβες στους όρχεις.

4. Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες υπογονιμότητας στις γυναίκες;

Η υπογονιμότητα στις γυναίκες μπορεί να προκληθεί από διαταραχές ωορρηξίας, απόφραξη σαλπίγγων, ενδομητρίωση, πολυκυστικές ωοθήκες, ή δομικές ανωμαλίες στη μήτρα.

5. Τι είναι το σπερμοδιάγραμμα και γιατί είναι σημαντικό;

Το σπερμοδιάγραμμα είναι μια εργαστηριακή εξέταση που αξιολογεί την ποιότητα, την ποσότητα και την κινητικότητα του σπέρματος. Είναι σημαντικό διότι μπορεί να αποκαλύψει προβλήματα στη γονιμότητα του άνδρα που επηρεάζουν την ικανότητα σύλληψης.

6. Ποιες ορμονικές εξετάσεις γίνονται κατά τη διερεύνηση γονιμότητας;

Οι ορμονικές εξετάσεις περιλαμβάνουν τον έλεγχο της FSH, LH, προλακτίνης, TSH, AMH και της οιστραδιόλης, που βοηθούν στην αξιολόγηση της ωοθηκικής λειτουργίας και της υγείας της υπόφυσης και του θυρεοειδούς.

7. Τι είναι η υστεροσαλπιγγογραφία (HSG) και πότε προτείνεται;

Η υστεροσαλπιγγογραφία (HSG) είναι μια ακτινολογική εξέταση που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της διαβατότητας των σαλπίγγων και του σχήματος της μήτρας. Προτείνεται όταν υπάρχει υποψία απόφραξης των σαλπίγγων ή άλλων ανατομικών ανωμαλιών.

8. Τι ρόλο παίζει η ηλικία της γυναίκας στη γονιμότητα;

Η γονιμότητα της γυναίκας μειώνεται σημαντικά με την ηλικία, ειδικά μετά τα 35 έτη. Η ηλικία επηρεάζει την ποιότητα και την ποσότητα των ωαρίων, αυξάνοντας τον κίνδυνο χρωμοσωμικών ανωμαλιών και μειώνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης.

9. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ υπογονιμότητας και στειρότητας;

Η υπογονιμότητα αναφέρεται στη δυσκολία ενός ζευγαριού να συλλάβει παρά τις προσπάθειες για τουλάχιστον έναν χρόνο, ενώ η στειρότητα υποδηλώνει την απόλυτη αδυναμία σύλληψης. Ωστόσο, η υπογονιμότητα μπορεί να είναι προσωρινή ή να αντιμετωπίζεται με κατάλληλη θεραπεία.

10. Ποιες θεραπευτικές επιλογές είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία της υπογονιμότητας;

Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή (όπως η κλομιφαίνη για την ωορρηξία), ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI), εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), μικρογονιμοποίηση (ICSI), και χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση ανατομικών προβλημάτων.

Πρόσθετες Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τη διερεύνηση γονιμότητας, επικοινωνήστε με το Medicenter Κορίνθου ή κλείστε ένα ραντεβού με έναν από τους ειδικούς μας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο γυναικολόγο στην Κόρινθο, επικοινωνήστε με το ιατρικό Κέντρο Medicenter Κορίνθου στο 2741085268 ή στο 2741085235.