ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (3Dultrasound)

Τρισδιάστατος Υπέρηχος Κύησης – Τρισδιάστατη Απεικόνιση έσω Γεννητικών οργάνων.

Το Medicenter Κορίνθου χρησιμοποιούμε μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας ώστε να έχουμε άριστη τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου (3D) ή να βλέπουμε το εμβρύου τρισδιάστατο όπως κινείται σε πραγματικό χρόνο – real time (4D). Είμαστε από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα που διαθέτουμε την τεχνολογία HD Live, που αποτελεί ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει σήμερα αναφορικά με την απεικόνιση του εμβρύου.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των 3D – 4D υπερήχων είναι η ευχαρίστηση που μας προσφέρουν βλέποντας το έμβρυο τρισδιάστατο μέσα στον ενδομήτριο περιβάλλον.

Προϋποθέσεις:

 • Η ουροδόχος κύστη της εγκύου είναι καλό να είναι γεμάτη ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα.
 • Το έμβρυο να κοιτάει προς το δέρμα της κοιλίας, όπου κινείται η κεφαλή του υπερήχου, ώστε να φωτογραφήσουμε το πρόσωπο του.
 • Σε περιπτώσεις υψηλού δείκτη μάζας σώματος, ινομυωμάτων κτλ., η εικόνα μπορεί να είναι ασαφής.
 • Σε μια φυσιολογικώς εξελισσόμενη κύηση το μέγιστο του αμνιακού υγρού παρατηρείται στην 28η εβδομάδα. Για αυτό τον λόγο συστήνουμε να πραγματοποιηθεί το ραντεβού για φωτογράφηση στην εβδομάδα αυτή.
 • Όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις, είμαστε σε θέση να έχουμε εντυπωσιακά ρεαλιστικές φωτογραφίες του εμβρύου σας, που αποτελούν μοναδικά αναμνηστικά για τους γονείς.
 • Στο τέλος της συνεδρίας παίρνετε ένα φάκελο με τρισδιάστατες φωτογραφίες.

 

Τρισδιάστατη απεικόνιση έσω γεννητικών οργάνων με κολπικό υπερηχογράφημα.

Κατά την εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί έγχρωμο Doppler και τεχνικές 3D απεικόνισης για την καλύτερη δυνατή εκτίμηση του κάθε ευρήματος. Η τρισδιάστατη απεικόνιση μας επιτρέπει να βλέπουμε και να αξιολογούμε το μήκος, το πλάτος και το βάθος των εικόνων. Συνεπώς μας βοηθά στο να εντοπίζουμε ακριβώς την θέση αλλά και το μέγεθος μίας βλάβης (π.χ. σε περίπτωση ενός υποβλεννογόνιου ινομυώματος ή σε περίπτωση μιας συγγενούς ανωμαλίας της μήτρας). Η διάγνωση γίνεται αμέσως και δεν απαιτείται η χρήση φαρμάκων ή σκιαγραφικού.

Στο Κέντρο Προγεννητικού Ελέγχου του Medicenter Κορίνθου διαθέτουμε υπερσύγχρονο υπερηχοτομογράφο της  General Electric με 3D κολπική κεφαλή και δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης της μήτρας και των ωοθηκών. Το κολπικό υπερηχογράφημα δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία, μόνο να αδειάσει η ουροδόχος κύστη πριν την εξέταση και είναι καλό να γίνεται στο δεύτερο μισό του κύκλου.

Σε τι υπερτερεί σε σχέση με το δισδιάτατο υπερηχογράφημα;

Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις χρειάζεται η βοήθεια της τρισδιάστατης υπερηχογραφίας, για να επιβεβαιωθεί μια διάγνωση που έχει τεθεί με τη δισδιάστατη υπερηχογραφία.

Η απεικόνιση του μεγέθους και της ακριβούς θέσης της βλάβης (π.χ. σε περιπτώσεις υποβλεννογόνιων ινομυωμάτων), ενδομήτριων πολύποδων και είναι η μέθοδος εκλογής για τη διάγνωση συγγενών ανωμαλιών της μήτρας.

Ενδείξεις

 • Γυναίκες με ιστορικό καθ’ έξιν αποβολών.
 • Ινομυώματα.
 • Υπογονιμότητα.
 • Συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας.
 • Διαταραχές του ενδομητρίου.