ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΑΣΤΟΥ

Το Ιατρείο Μαστού του MediCenter προσφέρει υπηρεσίες

τόσο προληπτικού όσο και συμπτωματικού ελέγχου.  Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών με παθήσεις του μαστού, από τη διάγνωση έως και τη θεραπεία.

Υπηρεσίες Ιατρείου Μαστού:

Προληπτικός Έλεγχος Μαστών – Συμβουλευτική για εξατομικευμένο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου

Απεικονιστικός Έλεγχος (Ψηφιακή Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα Μαστών, Μαγνητική Τομογραφία Μαστών)

Διαδερμική βιοψία υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η μαστογραφία είναι η ακτινογραφία του μαστού που πραγματοποιείται στον μαστογράφο και αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική εξέταση προληπτικού ελέγχου ανίχνευσης καρκίνου του μαστού. Οι τελευταίας γενιάς Ψηφιακοί Μαστογράφοι εξασφαλίζουν καλύτερη εικόνα και με ελάχιστη ακτινοβολία καθιστούν δυνατή την ανίχνευση όγκων μεγέθους λίγων χιλιοστών (2-3 χρόνια πριν κάποια συμπτώματα γίνουν αντιληπτά από γυναίκα ή τον γιατρό της) αλλά και μικροαποτιτανώσεις, ένα εύρημα που πολλές φορές συνδέεται με αρχόμενο μη διηθητικό καρκίνο. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του ογκιδίου τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα ίασης, καθώς και η πιθανότητα διατήρησης του μαστού.

Το Κέντρο Maστού του Medicenter Κορίνθου, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό και σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο επιστημονικό του προσωπικό, διεξάγει Ψηφιακή Μαστογραφία υψηλής ευκρίνειας και με ελάχιστη ακτινοβολία. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα χρησιμοποίησης των mammopads, των ειδικών «μαξιλαριών μαστογραφίας» που εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση και μειώνουν σημαντικά το αίσθημα πόνου κατά τη διάρκεια της εξέτασης.