Το ακτινολογικό τμήμα του MEDiCENTER Κορίνθου, είναι πλήρως ψηφιοποιημένο με την προσθήκη του ψηφιακού πανοραμικού Ray Scan α. Οι  οδοντίατροι του νομού, μας αναφέρουν εξαιρετική ποιότητα των εξετάσεων και εικόνας της νέας ψηφιακής πανοραμικής ακτινογραφίας. Ακολουθώντας τις προτροπές για κάλυψη όλων των οδοντιατρικών αναγκών του νομού Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την περαιτέρω αναβάθμιση του ορθοπαντογράφου μας σε αξονικό τομογράφο κωνικής δέσμης (CBCT).

Τι είναι η μέθοδος CBCT;

Η CBCT αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδο στην οδοντιατρική ακτινολογία και δίνει τρισδιάστατη (3D) πληροφορία, με την ψηφιακή ενδοστοματική αποτύπωση, για την δομή των γνάθων και των δοντιών με εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Η καλή εμπειρία του ασθενή είναι ο σημαντικότερος παράγον στην επιτυχία του οδοντίατρου. Στο MEDiCENTER με την προσθήκη του νέου Ray Scan α με δυνατότητα CBCT, ο ασθενής ολοκληρώνει εύκολα και γρήγορα την εξέταση στον τόπο διαμονής του και ο οδοντίατρος έχει τον καλύτερο δυνατό θεραπευτικό σχεδιασμό και κλινικό αποτέλεσμα.

Οι ασθενείς δεν χρειάζεται να φεύγουν από το νομό για πραγματοποίηση της εξέτασης με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία τους. Η εξέταση γίνεται την ημέρα επίσκεψης στο ιατρείο μας και τα αποτελέσματα δίνονται αυθημερόν. Έτσι δεν χρειάζεται να πραγματοποιούν την ξεπερασμένη παλαιά αξονική τομογραφία (CT).

Σύγχρονος εξοπλισμός για την οδοντιατρική απεικόνιση

Για την εκτέλεση της εν λόγω εξέτασης έχει επιλεγεί σύγχρονος εξοπλισμός που εκπέμπει ιδιαίτερα μειωμένη ακτινοβολία (μια εξέταση CBCT είναι ισοδύναμη σε εκπομπή ακτινοβολίας με λιγότερο από 2 πανοραμικές) προσδίδοντας  τρισδιάστατη απεικόνιση της γνάθου ή τμημάτων αυτής.

Συμπεριλαμβάνεται λογισμικό διαμόρφωσης δόσης για παιδιατρικούς ασθενείς.

Οι ιατρικές εφαρμογές αξονικού τομογράφου κωνικής δέσμης απευθύνονται κυρίως σε οδοντιάτρους περιοδοντολόγους, γναθοχειρουργούς αλλά και σε γενικούς ιατρούς, γενικούς ιατρούς, ωτορινολαρυγγολόγους, ογκολόγους. Ορισμένες συνήθεις ιατρικές εφαρμογές είναι οι ακόλουθες:

  • Προεγχειρητικός σχεδιασμός γνάθου
  • Σχεδιασμός οδοντιατρικών εμφυτευμάτων
  • Αξιολόγηση ρινικής κόγχης, παραρρινίων κόλπων, κροταφογναθικών αρθρώσεων, χαρτογράφηση οδοντοστοιχίας.